AKTUELLT

Aktuellt och senaste nytt

2016-09-18

I dag var det Wildas tur att genomföra MH. Hon är ju bara 16 månader, så vi kunde kanske väntat lite, men det är inte alltid så lätt att få plats så när vi fick chansen så.


Det gick bra tycker jag. Wilda var lagom intresserad att springa fram och börja leka med en gubbe i skogen, fastän han lockade så snällt. Hon hälsade dock glatt både på spöken och allt annat som plötsligt hände runt henne.


Vi skall börja träna lite olika saker nu när hon har mognat. Vi har ju redan avverkat Grundkurs och Fortsättningskurs och fått vårt Allmänlydnadspass.


Wilda borde vara den perfekta Agility-hunden. Hon är otroligt snabb i allt hon gör och så full av vilja. Där är det nog matte som inte räcker till. Allt detta vansinniga springande på Agility-tävlingarna, det fixar nog inte jag, men träna för vårt eget nöjes skull kan man ju alltid.

2016-03-13

Tara ser väldigt stolt ut och det är jag också. I dag provade vi att starta i lydnadsklass 2 för första gången. På tok för tidigt, vi har ju inte tränat alls under vintern! Eftersom det var på vår hemmaklubb så såg jag det som träning och test av hur långt vi kommit. Stackars Tara fick slira fram på ishal tävlingsplan och det förvånade mig att hon ens ville sätta sig eller ligga plats. Men hon kämpade på så gott det gick. Vi var tre ekipage som startade i lkl 2 och alla fick vi ett 3:e pris.

Tara blev dock provets bästa hund i kl 2!


Nu tar vi en liten paus i lydnadsträningen för att träna jakt-apport, men sedan tar vi nya tag. Har aldrig haft en så följsam hund att träna med!


2015-12-12

Rihanna har i dag genomgått MH (Mentalbeskrivning Hund).

Hon skötte det hela med bravur. Tyckte nog det var rätt spännande med alla konstigheter på skogsstigarna. Kusliga gubbar, spöken och skramlande kedjor. Hon undersökte alla moment lugnt och fint. Blev även godkänd på skott.

När alla deltagande hundar, 8 st, enbart stora raser, var klara, var det samling och genomgång av dagen, i klubbhuset. Jag måste få återge beskrivarens kommentar av Rihannas resultat: " Den lilla cavalieren har varit dagens trevligaste hund. En mycket positiv bekantskap".

Världens bästa lilla Rihanna, det visste jag ju!

2015-11-21

Stort Grattis till Veronica Edvardsson och vår duktige lille Astarte Victor

"Chico" som i dag genomfört Anlagsprovet, viltspår, med Godkänt och mycket fina vitsord. Domare Ove Cedersmyg.


Chico tycker det är jätteroligt att spåra vilket gör att Veronica kanske kommer att fortsätta med start i öppenklass till våren!


Om nu Rihanna klarar sitt anlagsprov också, så hoppas jag vi kan fortsätta träna tillsammans!

2015-11-01

Astarte Victor har verkligen blivit superduktig på blodspåret! I dag hade vi lagt ett spår i väldigt skiftande terräng. 700 meter, som fått ligga i ca 3 timmar." Chico" spårar i perfekt tempo och väldigt noggrant. De två gångerna han tappade spåret, hittade han rätt igen efter några snäva cirklar.

Med lite hjälp från matte Veronica, så tar han klöven och den bar han stolt hela vägen hem genom skogen!


Även"Rihanna" fick gå ett spår, som  hon klarade bra.


Vi har anmält båda hundarna till Anlagsprov, som vi hoppas få göra inom kort.

2015-08-28

Det var länge sedan Rihanna gick sitt senaste viltspår. Då klarade hon ca 600m med 4 vinklar, ett bloduppehåll på 10m och liggtid 24tim. Nu provade vi ett kort spår med en vinkel och liggtid 2,5tim. Det skulle vara lätt, roligt med snabb belöning.


Hon var väldigt oprecis i början men sedan "föll poletten ner". Raka spåret till stor färsk klöv som hon bar hela vägen hem. Enda gången Rihanna har för hög svansföring är när hon bär på sin klöv! Så otroligt nöjda, både hon och jag. Nu blir det att trappa upp svårighetsgraden.

2015-08-23

Fynd i skogen! Wilda har fått prova på sitt första blodspår. Ett 150 långt rakt spår, liggtid 1,5 tim. Hon vimsade omkring lite i början men så plötsligt insåg hon vad vi skulle göra. Det gick stadigt framåt i bra fart och hon blev mäkta förvånad när hon hittade klöven. Efter en del puffande och lite bus, bestämde hon sig för att den skulle med hem.


Nu får detta sjunka in lite, så provar vi igen om ett tag. Så här i början är det mest spännande att se om lusten och intresset finns, att följa spår. Wilda är ju bara 3,5 mån gammal så än har vi gott om tid!

2015-08-22

En strålande vacker augustidag! Perfekta förhållanden för en första kontakt med ett helt nytt element för Wilda. Med Veronica och hennes båda Astarte-hundar Charlie och Chico åkte vi till hennes underbart vackra sommarställe vid sjön Bunn. Fin sandstrand och långgrunt. Cicko simmade vant ut och hämtade in kastade dummies medan Wilda förundrat tittade på. Det tog inte lång stund så provade hon att gå ut så långt hon bottnade. När sedan Cicko var på väg att ta hennes egen dummy var hon ju tvungen att börja simma för att hinna före! Lite plask med frambenen först, men sedan simmade hon lugnt och fint. Min duktiga lilla tjej!

2015-07-30

Ett riktigt kärt besök! Astarte Winston "Sebastian" med familj kom resande från Landskrona. Husse tyckte det var onödigt med så mycket vacker päls, när Sebastian hellre springer i skogen än stilar på stan'. Efter färdig frisering kan han nog fortfarande stila, men slipper bära hem så mycket pinnar o stickor från skogen! Tanken är att husse nu skall kunna hålla efter pälsen själv och det kommer att gå utmärkt. Sebastian har ett underbart hem och är lika snäll och go' som jag minns honom!

2015-07-18

Nu var det dags för käre Astarte Xavier "Leo" att återförenas med sin egen familj. Vi har haft en härlig vecka härhemma med två lyckliga och maximalt busiga syskon. I sista minuten framkom det att det var hundförbud i semester- huset familjen hyrt, så Leo kom förstås hit i stället.  Det blir tomt nu för lilla Wilda men Isadora och mamma Rihanna kommer snart fylla tomrummet efter bror. De har inte fått mycket chans att leka, syskonen har haft tillräckligt kul med varandra! Jag fick en fantastisk present och underbar blomma som tack för att jag fick njuta av lille Leo en hel vecka!

Det var två glada flickor med "lillebror" i famnen som åkte vidare hemåt!

2015-07-12

I dag är vi riktigt stolta! Duktiga matte Veronica Edvardsson med Astarte Unique Uniseann, "Charlie" har tävlat för allra första gången i Rallylydnad nybörjarklass.

Resultat: 93 poäng (av 100 möjliga) och en 5:e placering av totalt 32 hundar i klassen!


Efter en nyligen avslutad nybörjarkurs på Huskvarna Hundklubb, är de redan ute på tävlingsbanorna! Det blir fler starter enligt Veronica, så nu håller vi tummarna!

2015-07-05

Dags för lille Xerxes, som nu kallas Dante, att träffa sin fina familj igen. Denna gången skall han få följa med och i framtiden bli Danderydsbo.

Det är Johan och Carinas första hund och Dante kommer att bli

helt perfekt för dem! Han är sansad och eftertänksam mitt i allt valpbuset och otroligt kelig och kontaktsökande.

Hoppas förstås att få följa deras utveckling tillsammans framöver.

Jag tror Dante blir lik sina fina far, Bobby!


Dante fick överlämna Memea Molins "Inkallning är så mycket mera"

2015-07-02

Älskade lilla Xantippa, Tindra, hämtas i dag! Hon flyttar till Lina, Rickard, Marius och Shanti i Hindås. Ofattbart att det redan är dags för valparna att flytta! Tindra får en underbar egen familj med både lillhusse Marius och tant Shanti som är en ett år äldre ruby-flicka. Jag tror det är tur för alla att hon får en lite äldre hund att busa med! Tindra har mycket spring i benen och många projekt på gång samtidigt!


Vi pratade lite Viltspår med Rickard, som fick en bok att läsa i tills Tindra blir stor nog.

2015-06-30

I dag blir valparna 8 veckor och lille vackre Xavier blir den förste som flyttar hemifrån. Han skall nu bo med Victoria, Peter, Tilda och Sara i Hölö. Han kallas numera Leo.


Det är familjens första hund, så det blev lite extra "råd och förmaningar", särskilt för flickorna som ju nu äntligen får en egen valp! De fick Memea Molins bok "Inkallning är så mycket mera" som jag hoppas de läser. Leo får en kattkompis också. Bra att han redan är van vid vår snälle katt Sebastian.