OM

ASTARTE, den Babulonska fruktbarhetens gudinna har fått låna sitt namn till kenneln

En länge närd dröm förverkligades 1976 när jag efter avlagt examensprov på Svenska Kennelklubben fick mitt kennelnamn!


Jag ville ägna mig åt stående fågelhund!


Men utan både tillräckliga kunskaper och jaktmarker var den lilla Cavalieren det mest setterlika jag kunde tänka mig utan krav på jaktträning. Att det visade sig att den väna lilla spanieln visst hade jaktlust och god näsa för fasaner blev en glad överraskning! Men

framför allt fann jag en sagolikt vänlig, glad och positiv ras som förgyllt mitt liv ända  sedan första mötet!

1976 föddes min första kull Cavalier King Charles spaniel valpar.
Efter jägarexamen, egna träningsmarker i Skåne och arbete som kommissarie för Svenskt Fågelhunds Derby och Fält-SM  under ett antal år, så kunde jag förverkliga nästa dröm, att äga en stående fågelhund. Det blev även ett stort äventyr eftersom jag på Irland 1983, förälskade mig i en då i stort sett okänd ras: Irländsk Röd & Vit setter. En av de första av denna, en av de Irländska Nationalraserna, importerade jag 1985. I över 25 år arbetade  jag för att rasen skulle etableras i Sverige som ren jakthund. Bland de första Röd & Vita settrarna som introducerades i Norge, Danmark och Finland kom från Kennel Astarte.

Aveln har upphört nu. Min sista setter gick bort 13 år gammal, 2014.Sedan ett antal år har jag gjort en ny mycket trevlig bekantskap - Golden Retriever av Jakttyp! Ett helt annat sätt att arbeta jämfört med settern. Mer lämpat för den natur jag numera har omkring mig, Småland med skiftande terräng uppbruten av insjöar.

Min första golden kom 2011 och vi är i full gång med träning, både hon och jag. Hon har utmärkta anlag, som jag hoppas kunna förvalta. Förutom rent retrieverarbete, tränar vi viltspår och lydnad och tycker allt är lika roligt! 

För närvarande är aveln  fokuserad enbart på Cavalier King Charles spaniel. Det föds ca en kull per 1-2 år på kennel Astarte.


____________________________________________________________________